Георги Свиленски, БСП: Ако Петков прекрачи червената линия за Македония, той просто няма да бъде премиер повече

БАЛАКАНИТЕ България ПОЛИТИКА

Ако министър-председателят Кирил Петков прекрачи „червената линия“ на Левицата за Република Северна Македония, той просто няма да бъде премиер повече. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски.  „Тя е червена линия и за всички български граждани. Обществото по тази тема е обединено, над 80% от българските граждани подкрепят позицията и на БСП, и на коалиционното управление, а и в голяма част от опозицията среща подкрепа“, каза още той.

„Нашата позиция е последователна – Република Северна Македония може да продължи пътя си към Европейския съюз, след като изпълни договора и декларацията от 44-ото Народно събрание. Върху Българската социалистическа партия, върху парламентарната група и върху представители на БСП не е оказван натиск от никого“, категорично заяви Свиленски.

По думите му тази позиция е записана и в коалиционното споразумение. „Там е записано еднозначно на какви условия трябва да отговорят съседите от Северна Македония, за да продължи процеса по присъединяване“, посочи той./trud.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *