Управляващите обещаха мерки срещу инфлацията, опозицията обяви готовност за избори

България ВОЙНАТА В УКРАЙНА ПОЛИТИКА

Управляващите обещаха да предприемат законодателни мерки за овладяване на инфлацията и да продължат съдебната реформа. От своя страна опозицията обвини управлението в провал и заяви, че ще се подготвя за предсрочни избори.

„Продължаваме промяната“ ще поеме водещата роля като първа политическа сила, увери от името на парламентарната група на партията Андрей Гюров. Той каза, че ГЕРБ и ДПС опитват да саботират управлението и работят против политическата стабилност на страната, но промяната ще продължи да работи в полза на хората.

„Ще продължим със законодателните мерки срещу инфлацията, където е необходимо, ще помагаме на бизнеса, ще помагаме на хората. Ще направим така, че да омекотим максимално ценовият шок“.

ГЕРБ се подготвят за нови парламентарни избори и управление на страната. Без тях не е възможно никаква реформа, нито промени в конституцията, обясни Десислава Атанасова и се обърна към управляващите.

„Всички разбраха що за стока сте. Колкото повече риете, толкова повече закопавате себе си.“

От ДПС определиха кабинета като най слабият от края на комунизма. Лидерът на парламентарната група Мустафа Карадайъ призова за диалог между управляващи и опозиция.

„В тези тежки и трудни времена, при тези множество кризи да има разум, да има мъдрост“.

И БСП настоя за консолидирана държавност. Драгомир Стойнев заяви, че целта на социалистите не е раздор, а единствено  да защитава националният интерес на страната.

„Опозиция и коалиция не са в диалог по националните теми. Много повече диалог трябва и в самата коалиция. Усещането е за липса на национална цел в ситуация на заплахи“.

БСП потвърди позицията си, че помощта за Украйна трябва да е само хуманитарна./bnr

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *