Благоевград с ново мобилно приложение за паркиране в Синя зона. Стюарди, с нови смартфони, ще следят за неправилно паркирани коли

ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД ТОП НОВИНИ

Нова иновационна система за контрол при паркирането влиза в сила от днес в Благоевград. Стюардите, част от „Паркинги и гаражи“ ЕООД са с нови смартфони, чрез които осъществяват контрол и следят за реда при паркиране.

Чрез нововъведението, служителите на „Паркинги и гаражи“ – Благоевград сканират регистрационните номера на неправилно паркираните коли и ги изпращат чрез системата, където сигналът достига автоматично до служителите, които поставят скоби.

Влиза в сила и новото мобилно приложение, чрез което жители и гости на Благоевград ще може да плащат за престой в Синя зона. Мобилното приложение Mobzzo е разработено точно с такава цел и вече се ползва в няколко града в страната.


От днес на 4 места в града може да бъдат закупени талони за Синя зона, като идеята на управителя на „Паркинги и гаражи“ Ивайло Червилов е пунктовете да се увеличават. На ключови места в града и по-натоварени улици шофьорите на автомобили може да се обърнат и към стюарди, които следят за реда на паркиране.


Целта на нововъведенията е да се сложи ред в хаоса, както и да се избягват злоупотреби.
Апелираме жителите и гостите на Благоевград за търпение и отговорно отношение при паркирането на автомобилите си в централна градска част!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *