Денят ще бъде студен с валежи от дъжд

ВРЕМЕ ЛЮБОПИТНО ТОП НОВИНИ

Днес през страната ще преминава добре изразен студен атмосферен фронт. Още сутринта в Западна България, а до края на деня и в останалата част от страната ще започнат валежи от дъжд. Главно в Централна и Североизточна България ще са интензивни и значителни по количество. На места там ще се развият и гръмотевични бури, не се изключени и градушки.

След обяд в Северозападна България валежите временно ще спрат. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад, в източните райони от север и с него ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижават и към 14 часа ще са от 8-10° по високите западни полета до 20-22° в Югоизточна България, където до обяд вятърът все още ще е от югозапад, в София около 9°.

И в планините ще настъпи рязка промяна на времето. До обяд преобладаващият вятър все още ще е югозападен и валежи ще има на места в масивите от Западна България. След обяд с умерен и силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух. Ще започнат повсеместни валежи от дъжд, които с понижението на температурите ще преминават в сняг. Значителни количества ще има в Родопите и Централния Балкан. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра около 2°, но до края на деня бързо ще се понижат.

Над Черноморието облачността ще се увеличава и вплътнява. След обяд, отначало в северните райони, ще започнат валежи от дъжд, на места придружени с гръмотевици. До вечерта ще обхванат и южните райони, а през нощта срещу понеделник там ще се усилят. Вятърът сутринта ще е слаб от запад-югозапад, а през деня ще се ориентира от север и ще се усили. Максималните температури на въздуха ще са от 14-15° на север от н. Калиакра, до 22-23° по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е 7-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 55 мин. и залязва в 20 ч. и 1 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 6 мин. Луната в София залязва в 4 ч. и 2 мин. и изгрява в 13 ч. и 1 мин. Фаза на луната: един ден след първа четвърт./сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *