Златна България на Световната купа по художествена гимнастика в София(СНИМКИ)

България СПОРТ

ДВА ЗЛАТНИ И ЕДИН БРОНЗОВ МЕДАЛ ЗА БЪЛГАРИЯ!

БОРЯНА КАЛЕЙН Е ШАМПИОН В МНОГОБОЯ НА СВЕТОВНАТА КУПА В СОФИЯ, СТИЛИЯНА НИКОЛОВА – С БРОНЗОВ МЕДАЛ!

АНСАМБЪЛЪТ СЪЩО СЪС ЗЛАТЕН МЕДАЛ В МНОГОБОЯ!

Боряна Калейн спечели титлата, а Стилияна Николова завоюва бронзов медал в многобоя при жените на Световната купа по художествена гимнастика в „Арена Армеец“ в София. Калейн изигра стабилно композицията си с лента и получи 31.350 точки. На бухалки националката също се представи отлично и беше оценена с 31.850 точки. Тя събра сбор от 127.300 точки, след като вчера има 32.950 на обръч и 31.150 на топка.Така Калейн се класира за всичките четири финала на отделните уреди в неделя.

Стилияна Николова също се представи силно на лента и на бухалки и получи съответно 32.100 и 32.050 точки. Така тя ще играе на три от четирите финала (без топка). Николова е със сбор от 123.800 точки, след като вчера беше оценена с 32.000 на обръч и 27.650 точки.

Сребърното отличие в многобоя завоюва италианката София Рафаели със 124.550 точки (31.300 на обръч, 30.750 на топка, 32.150 на бухалки и 30.350 на лента). Две българки на почетната стълбичка в многобой от Световната купа е изключителен успех за българската художествена гимнастика!

Да, няма ги Русия и Беларус, но правилникът е нов за всички и се видя, че тези, които се преборят да бъдат едновременно точни, прецизни и в същото време артистични и оригинални – те ще печелят медалите. В случая нашите Боряна и Стилияна показаха, че независимо от новите изисквания, изцяло новите композиции и правила, те са актриси на килима и показаха на почитателите си, на специалисти и съдийки защо този спорт се нарича ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА!

Шампионката Боряна Калейн изигра много силно и четирите си композиции, всяка една толкова различна от другата, превъплъти се в четири съвършено различни образа, игра по шампионски и си взе заслуженото.

Стилияна днес беше като истинска стихия, както тя си може, не допусна грешки, вложи се максимално и ако не беше грешката на топка вчера щеше да бъде сребърна или защо не – златна медалистка. И двете играха така, че с играта си показаха къде е мястото на българската художествена гимнастика – на най-високото стъпало на почетната стълбичка.

Ансамбълът на България спечели титлата в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в „Арена Армеец“ в София. В първото си официално състезание Вая Драганова, Елена Георгиева, Петя Борисова, Женина Трашлиева, Биляна Везирска и София Иванова изпълниха много добре композицията си с три ленти и две топки под бурните аплодисменти на публиката и получиха оценка от 28.950 точки.

Те имаха някои неточности, но като цяло не груби грешки.Вчера българките имат 24.200 точки на пет обръча, след като допуснаха много грешки. Възпитаничките на Весела Димитрова събраха от двете изпълнения 53.150 точки и взеха златните отличия.

Всички останали ансамбли допуснаха много грешки днес. На второ място е Гърция с 52.650 точки (24.700 и 27.950), а на трето остана Франция с 50.900 точки (26.500 и 24.400).

Поздравления, момичета! Поздравления за играта и в двата дни, поздравления за труда ви, за постоянството, за желанието, за всеотдайността ви!

УСПЕХ И УТРЕ НА ФИНАЛИТЕ!

В ИНДИВИДУАЛНОТО БОРЯНА КАЛЕЙН ЩЕ УЧАСТВА НА ВСИЧКИТЕ 4 ФИНАЛА, СТИЛИЯНА НИКОЛОВА НА ТРИ (ОБРЪЧ„ БУХАЛКИ И ЛЕНТА), А АНСАМБЪЛЪТ ЩЕ СЕ БОРИ ЗА МЕДАЛИТЕ И В ДВЕТЕ СЪЧЕТАНИЯ (С 5 ОБРЪЧА, КАКТО И В СМЕСЕНОТО С ДВЕ ТОПКИ И ТРИ ЛЕНТИ!)УСПЕХ НА ВСИЧКИ!

Утре състезанието стартира от 12:30 часа./БФХГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.