Президентът Радев кани ГЕРБ-СДС на консултации в сряда

България ПОЛИТИКА

Президентът Румен Радев кани ГЕРБ-СДС на консултации в сряда за съставяне на правителство. 

Държавният глава уточни, че няма да бърза с консултациите и раздаването на мандатите, защото парламентът имало да свърши много работа. 

Консултациите при президента започват тази седмица 

Бюджет и НС

„Очаквам партиите да поемат отговорност и да не се допуска грешката на последния парламент. Тогава въпросът за властта обсеби цялата дейност на Народното събрание. Парламентът потъна в скандали, което обезсили и дейността му“, добави той.

Радев обясни, че ще може да отговори дали е оптимист след консултациите с партиите и връчването на първия мандат. Създаването на кабинет на малцинството зависело около какви приоритети и принципи ще се обединят партиите. Смята, че такъв тип правителство в България е изключително трудно.

По думите на държавния глава е особено важна да се направи всичко възможно и да се създаде необходимата среда в парламента, така че да се разгледа внимателно Закона за държавния бюджет и множеството закони, които чакат да бъдат приети, за да се постигне социални и икономическа стабилност.

Хартиените бюлетини

„Машинното гласуване допринесе съществено и изигра огромна роля за премахване на недействителните бюлетини, на сгрешените и подправяни многократно протоколи, а също така и за ограничаване на купения вот. Ако депутатите предлагат някакво по-ефективно решение, нека да го видим“, каза Румен Радев.

Според Радев връщането на хартиените бюлетини би означавало драстично увеличаване на недействителния вот и отново сагата с многократно поправяни изборни книжа и протоколи.

Оръжията за Украйна 

„Всички решения и предложения увеличават риска от въвличането на България във войната, която разширява формите на противопоставяне и обхвата си. Вие вярвате ли, че хората, които предлагат подобни решения, някога ще хванат оръжие и ще рискуват живота си за България. Призовавам към разум и отговорност. Отнемането на въоръжение от състава на българската армия, без да е сменено с нови образци, ще задълбочи дефицита за дълго време, което влошава средата на сигурност, обърна се Радев. 

Това ли е най-важното в момента, допълни Румен Радев

/новини бг, сн: архив

1 thought on “Президентът Радев кани ГЕРБ-СДС на консултации в сряда

  1. От глупав по-глупав е Гюров,ще набута България под обстрел, без да мисли за пострадали българи.Платили са му да ни набута, но ние не сме глупави, да мислим,че това си е
    намеса на едната воюваща
    страна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *