Инициативен комитет започва подписка за референдум заради поетия дълг от над 17 млн. лв. за „Scapto Therme AquaPark Bachinovo“, организират и протест

ОТ МРЕЖАТА ТОП НОВИНИ

Темата, свързана с решението на Общински съвет Благоевград за поемане на дълг до 17 348 339 лв. за „Scapto Therme AquaPark Bachinovo“ продължава да е като „горещ картоф“ не само в социалните мрежи, но и сред обществеността като цяло. Хората са разделени – едните са „За“ проекта, другите „Против“, като поне в интернет пространството преобладават вторите, показва проверка на Новинарска агенция Е-79 нюз.

На фона на цялото това напрежение днес стана ясно, че е учреден инициативен комитет и е било внесено уведомление до Община Благоевград за започването на подписка за референдум „За“ или „Против“ заема от над 17 млн. лв.

От инициативния комитет уточняват, че трябва да бъдат събрани 9 300 подписа като крайният срок е до 16 октомври.

Засега подписи ще се събират на следните адреси:

1. Магазин Giz13, ул. “Тодор Александров 16” (Главната) https://goo.gl/maps/8WvntCHnS3tcJAvw7

2. Пункт пред магазин Била, ул. „Крали Марко“ 1 (всеки ден от 10:30 ч. до 13:30 ч. и 16:30 ч. и 18:30 ч.) https://goo.gl/maps/4qs1LuAFqp2q5Rfi7

3. Хотел Ринг, жк. Еленово, бул. “Пейо Яворов” 82А https://goo.gl/maps/oHC7ZScJgfNQfqcA6

4. Ветеринарна Клиника Вера Вет, ул. „Свобода Бъчварова“ 4 https://goo.gl/maps/FxaUfvwHKmhMdts78

5. Книжарница Попинс на ул. Марица 19 https://goo.gl/maps/vut73ZnMwp1LDPnE6

6. Модното ателие на Светла Х., бул. “Св. св. Кирил и Методий” 29 https://maps.app.goo.gl/Qtu4nFq91z1MpXMS9

Отделно от това стана ясно, че същите граждани, учредили Инициативния комитет подготвят сигнал до Областния управител Николай Шушков с искане да върне за преразглеждане решението на Общински съвет, т.к. има сериозни основания да се счита, че решението е незаконосъобразно.

Също така на 30 септември, когато предстои да се проведе редовно заседание на Общински съвет Благоевград, се организира протест срещу взетото решение на местния парламент.

„Елате заедно да заявим несъгласието си с решението на Общински съвет – Благоевград за вземането на заем от над 17.7 млн. лв. за строежа на луксозен аквапарк и “реконструкция” на парк “Бачиново”.

На протеста ще имате възможността да се подпишете в подкрепа на предложението ни за местен референдум, чрез който гражданите да имат правото да решат!“, призовават организаторите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *