(НА ЖИВО)Национално съвещание на МВР

ТОП НОВИНИ

От нас се очаква подготовка на честни и спокойни избори. Миналата година показахте, че е възможно ограничаване на купения и контролирания вот, както и различни изборни злоупотреби. Правителството ще направи всичко необходимо, за да се постигне единодействие в борбата с купения вот. Това заяви на съвещанието на политическото и професионално ръководство на МВР в Главна дирекция „Национална полиция“ служебният премиер Гълъб Донев.

Той изрази уважение и благодарност към всички служители на МВР. „Вашата професия е от онези, в които нямаш право на грешка. Вашият професионализъм и амбиция има пряко отражение върху ежедневието на всеки един от нас. Невинаги оценяваме усилията, обикновено забелязваме пропуските. Благодаря на всички ситуации, които са имали добър изход, заради вашата навременна намеса“, заяви премиерът. 

„Всяко съобщение за катастрофа на пътя, ме изпълва с гняв. На войната на пътя може да се сложи край. Финалът зависи от всеки от нас. Заедно сме в това безумие. Настоявам да бъдем нетърпими към всеки, който не спазва правилата за движение и застрашава човешки животи“, посочи Донев.

МВР ще проведе Национално съвещание

От своя страна служебният министър Иван Демерджиев обясни, че съвещанието е добра възможност за обсъждане на приоритетите и целите на МВР. „Ще изисквам в министерството да се ръководим от законност в действията на всеки служител. Превенцията на всякакви форми на престъпления е наша важна цел. Борбата с контрабандата и конвенционалната престъпност също са наши приоритети. Ние сме разработили мерки за пътна безопасност, с които ще бъдете запознати. Ситуацията с пътните инциденти е сериозна. Има указания по места да се издирят точките на конфликти за битовата престъпност. Ще се издирват данни за налично незаконно оръжие. Приоритет остава и противодействието на незаконната миграция. Ще вземем всички мерки да задържим и подобрим положението на границата, за да не преминават нелегално мигрантски потоци“, подчерта той.

„Изборният процес трябва да протече спокойно и сигурно. Ще използваме целия натрупан опит от предходните два служебни кабинета, като този път ще изисквам да вложим всички усилия в разкриването на лицата, които стоят зад порочните практики“, увери министърът.

По думите му са предприети конкретни действия за подобряване на условията за труд в МВР.  „Ще предприемем всичко необходимо да изпълнявате функциите си, ще изискваме резултати. Това е мотото на нашата работа. Ако успеем да се справим със задачата да имаме резултати, доверието на обществото ще се усети по улиците“, уверен е Демерджиев.

Трима полицаи бяха наградени за това, че са се отличили в работата си. 

/нова тв, сн: стопкадър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *