Стачка блокира автобусния транспорт в Солун за няколко часа

БАЛАКАНИТЕ ПОЛИТИКА

Четиричасова стачка от 11 ч. до 15 ч. обявиха служителите на Организацията за градски транспорт в Солун, съобщи АНА-МПА.

В съобщение на компанията се казва, че синдикатът на служителите незаконно иска да остави солунчани без транспорт, а проблемите, които се поставят, вече са решени.

Ръководството на солунския градски транспорт отбелязва, че правителството е предприело законодателни инициативи за решаване на проблема с добавките за отговорен и нездравословен труд, както и за връщането на недължими удръжки. Въпрос на време е и уреждането на нетрудовите плащания на работниците по колективния трудов договор, докато трудовите възнаграждения се изплащат редовно, каза изпълнителният директор на компанията Йоргос Скодрас.

Според компанията синдикатът нарушава и арбитражно решение-споразумение, като отказва да предостави изисквания по него минимален гарантиран персонал. Все пак специално оборудваните превозни средства за обслужване на хора с увреждания ще работят въпреки стачката.

През миналия месец работещите в градския транспорт в Солун проведоха серия от стачки, сред които и една 24-часова./новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *