Кметът Илко Стоянов: Няма юридическа или правна форма, с която да се измени или допълни решението за увеличаване такса смет

ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД ОБЩИНСКИ СЪВЕТ БЛАГОЕВГРАД ТОП НОВИНИ

По – рано днес инициативен комитет, в който участват познати благоевградски личности, сред които туроператорът Здравка Чимева и бившият общински съветник Димитър Урдев, дадоха пресконференция, в която обясниха защо са против драстичното увеличение на такса смет.

Същите съобщиха, че са поискали изказвания на утрешното извънредно заседание на Общински съвет Благоевград, на което ще се гласува върнатото решение от страна на областния управител, относно увеличаването на такса смет.

Темата коментира и кметът Илко Стоянов на специална пресконференция, чиято основна тема бе да бъде представен новия главен архитект на Община Благоевград – Иван Шумков.

Журналисти запитаха кмета, относно гражданската пресконференция, а той от своя страна отговори, че има взето решение от Общински съвет през декември 2021 година, което не може да бъде променено в началото на новата бюджетна година (януари 2022 година).

„Утре няма юридическа форма, ,според която взетото решение да бъде изменено или допълнено. Единственото, което е важно е дали е законосъобразно решението на областния управител. Няма какво друго да се случи утре, освен да се гласуват действията на областният управител. Дебатът за данъците няма никакъв смисъл, утре ОбС или ще приеме или не, но промяна не може да се случи“, категоричен бе Илко Стоянов.

Коментирана бе и темата за напрежението около идеята за цялостно реновиране на парк Бачиново и поемането на 30 млн. дълг. По този въпрос кметът на Благоевград заяви, че се радва от факта, че се е създал дебат по темата, но е разочарован от опитите – дебатът да бъде използван за политически цели. Стоянов отбеляза, че от понеделник жителите на Благоевград ще имат нова възможност да предлагат идеи за развитието на благоевградския парк.

„Говорим за 400 дка природен ресурс, който имаме. Естествено, че ще трябва да се вложат пари. Искаме да направим съоръжение, което ще е номер едно не само в България, но и на Балканите“, прибави кметът на община Благоевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *