Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси

СВЯТ

Спасители в Иран се опитват да достигнат до хеликоптер, участвал в „инцидент“ с Раиси на борда, съобщава иранската държавна телевизия, цитирана от The Times of Israel.

По първоначални данни става дума за „инцидент с твърдо кацане“, без да се уточнява кой друг е бил на борда.

Ебрахим Раиси е пътувал в иранската провинция Източен Азербайджан. 

Ройтерс съобщава за инцидент с хеликоптер от конвоя на иранския президент, цитирайки отново държавната телевизия.

Според информацията на агенцията в конвоя е имало три хеликоптера. Държавната телевизия не даде повече подробности за инцидента, отбелязва Ройтерс. Не е ясно кой хеликоптер от този конвой е претърпял инцидента.

Асошиейтед прес пише, че хеликоптер, превозваш иранския президент, е претърпял „твърдо кацане“. Държавната телевизия описва района на инцидента в близост до Джолфа, град на границата с Азербайджан, на около 600 км северозападно от иранската столица Техеран.

Ебрахим Раиси е бил в Азербайджан, за да открие язовир заедно с президента на Азербайджан Илхам Алиев.

Си Ен Ен също пише за инцидент с хеликоптер, част от конвой от три хеликоптера.

„Някои от спътниците на президента в този хеликоптер са успели да се свържат с централния щаб, което е породило надежди, че инцидентът може да е завършил без жертви“, пише Си Ен Ен.

Не е ясно какво е точното състояние на хеликоптера на Раиси. Два от тези хеликоптери са превозвали министри и официални лица, които са пристигнали благополучно на местоназначението си, според Tasnim.

Според близката до властта в Иран информационна агенция Fars News хеликоптерът на президента е кацнал заради мъгла и лоша видимост.

Вътрешният министър на Иран потвърди, че хеликоптер от конвоя на президента е претърпял „твърдо кацане“. Не се съобщава дали Ебрахим Раиси е бил в този хеликоптер.

Спасителите все още се опитват да достигнат до мястото поради трудните метеорологични условия, съобщава вътрешният министър на страната.


/btv

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *