Правосъдният министър е готов да инициира дисциплинарно производство срещу всеки магистрат, посещавал клуб „SS“

България ПОЛИТИКА

Правосъдният министър Атанас Славов е готов да инициира дисциплинарно производство срещу всеки магистрат, за когото се докаже, че е посещавал столичния клуб „SS“, свързван със застреляния в края на януари Мартин Божанов, по прякор Нотариуса, предава БНР.

Според Славов следващите няколко месеца ще са решаващи, за да не бъде потулен поредният скандал в съдебната система и да се стигне до институционални решения, каквито били заявките на Народното събрание и на прокуратурата. 

По повод заявката на бившия главен прокурор Иван Гешев да съди Славов заради негово изявление, в което го обвързва с кръговете около издирвания Петър Петров – по прякор Пепи Еврото и застреляния Божанов, правосъдният министър коментира: 

„Ако някой трябва да бъде съден, това са хората, които са участвали в престъпна схема. Както е публично известно, имаше твърдения за връзки на господин Гешев през последните няколко години и в интервютата, публикувани от Антикорупционния фонд, анализи в медиите. Тоест, това не е някаква информация, която излиза от мен. Аз цитирам публични източници и Гешев има много какво да обяснява от този и по други казуси“. 

/труд

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *