Широк диапазон на цените: Банско посреща гости за Нова година с празнични трапези

ТОП НОВИНИ

Стотици българи и туристи от Западна Европа за пореден път избират да посрещнат Нова година в Банско.

Цената на празничната вечеря в зимния курорт варира в широк диапазон, а механите в града предлагат традиционни бански ястия за всички. Кувертите варират от около 150 до 250 лева, но чужденците предпочитат да поръчват на място.

Повечето туристи съчетават празника със ски ваканция и купуват пакети за два, три или повече дни, като тук цените също варират и според хотелиерите – има за всеки джоб.

„Пакетните цени също са много различни, от порядъка на 100 лв. за вечер до най-вероятно в петзвездните хотели до 500 лв. за вечер. Има за всички хора и за всички ценови групи. Диапазонът е огромен, има по-евтини неща, има и доста скъпи неща, както се полага на един истински зимен курорт“, казва Зорка Тумбакиева, която е секретар на Съюза на туристическия бизнес – Банско пред БТВ. 

И ако в Банско трябва да платите средно между 1500 и 1800 лв. за нощувки и празнична вечеря, в съседна Северна Македония, където много българи отиват за празника, цените са значително по-ниски.

Рангел Бараков посреща Нова година в Северна Македония през последните няколко години и потвърждава, както по-ниските цени, така и други предимства на съседите. „Там цената беше 160 лв. на човек, с нощувка, като за двама човека излише 320 лв., с новогодишна вечеря, нощувка и закуска включена, което тук няма как да бъде направена такава цена. Още по-богати са и менютата, доста по-разнообразни специалитети има. Като също на повечето места, алкохолът, който се предлага е в неограничени количества“, разказва той.

И все пак, и Банско, и курортите в Северна Македония са запълнени с резервации за новогодишната нощ, което е знак за това, че за всяко място си има хора, които са изпълнени с различни изисквания и очаквания, но обединени от едно – празничното настроение и надеждата, с която ще посрещнат новата 2024 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *