Борисов за Шенген: Младостта ни изигра лоша шега, никога не се прави така

България

Винаги съм казвал, че в Брюксел докато всичко не е договорено, нищо не е договорено. Младостта изигра лоша шега и в Румъния, и у нас. В момента всичко направено е подложено на съмнение. Ако днес по обед не получим документа, не е добре в дипломацията. Никога не се прави така, но няма смисъл да се връщаме назад. Ако не стане днес, ще стане през януари, което е близо до изборите в Австрия. Провеждаме страшно много консултации. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Стара Загора.

„Поговорката, че до нашия казан в ада не трябва да има дяволи изигра лоша шега на България. Има пасив за България, но ще се справим. Трябвало малко търпение и да се мисли за следващите стъпки, защото еврозоната чака“, допълни бившият премиер.

Ще се приемат закони след празниците. Нищо не налагаше да се избързва с коментари. Но понеже вие бързате, пуснахте румънците, нашите и те коментираха и стана тя, каквато стана, каза още Борисов.

„Помагаме на Украйна, солидарни сме с Израел, но няма да допуснем участието на България във военни действия. Това не може да се случи. Чудя се на Тагарев как може да говори, без да е говорил с мнозинството в българския парламент, който решава това“, посочи Борисов на въпрос за участието на България в операция в Червено море.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *