Разбиха организирана престъпна група, занимавала се с държане и разпространение на наркотици в Симитли и София

РЕГИОН СИМИТЛИ ТОП НОВИНИ

Образувано е досъдебно производство срещу организирана престъпна група, която се е занимавала с държане и разпространение на наркотични вещества, стана ясно по време на брифинг в Благоевград, предаде репортер на „Фокус“.

На него присъстваха говорителят на Окръжна прокуратура – Благоевград Ирина Аспарухова, директорът на Регионалната дирекция „Гранична полиция“ – Кюстендил Светослав Костадинов, директорът на Граничното полицейско управление в Благоевград Владимир Карадаков и наблюдаващият прокурор Георги Мадолоев.

От думите на наблюдаващия прокурор стана ясно, че досъдебното производство е започанло преди два дни.

„Извършени са претърсвания в множество адреси на територията на градовете Симитли и София. При тях са открити голямо количество канабис, около 20 килограма. Една част от количеството е намерено при претърсвания столицата“, каза още той.

Пет лица са привлечени като обвиняеми, като четири от тях са участвали в групата, която се е занимавала с разпространение на наркотични вещества, другото лице е придобило част от количество от наркотиците.

Предстои да бъде внесена мярка с искане за „Задържане под стража“ спрямо задържаните.

Четиримата задържани нямат предишни криминални прояви, те са с чисто съдебно минало. Най-младият от тях е на възраст 24 години, а най-възрастният е на 36 години. Всички те са от Симитли. „Единият само има някаква проява преди около 15 години. Това, което мога да направя като извод на база събраните доказателства и количеството наркотици, които намерихме е, че лицата са били доста амбициозни и активни в тази си дейност.

/фокус

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *