Балотажи в четири общини и 34 села в Благоевградско

БЪЛГАРИЯ ИЗБИРА

В 10.30  часа ще започне предаването на изборните книжа  в Благоевград към секционните комисии. В някои от общините на областта  началният час е 15ч.  Графиците на общинските избирателни комисии  са  съгласувани с тези на фирмата, която доставя  устройствата за машинно гласуване. 

Общият брой на  бюлетините за областта са 164 300 за избор на общински кметове и 30 хиляди за кметове на кметства. Те бяха доставени вчера следобед и транспортирани с полицейска охрана към общините. Само в Белица и Якоруда  местните избори приключиха на първия тур. Графиците за предаване на изборните книжа на секционните комисии са съгласувани с времето за доставяне на машините. В 62 населени места ще се гласува с машинни устройства и с хартиени бюлетини.  

В 34 села от област Благоевград ще се избира кмет на населеното място, а в Сандански, Петрич, Разлог и Благоевград ще има балотаж за кмет на общината.  

Очаква се специално указание на ЦИК  как да се проведе вторият тур за избор на кмет на село Места, община Банско, където кандидатът с по-висок резултат на първия тур вчера се отказа от  надпреварата./ -бнр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *