Пловдивчанката Анка ще отговаря за умишленото убийство на осиновеното си дете

България

Пловдивчанката Анка Михайлова ще отговаря пред Окръжния съд за умишленото убийство на осиновеното от нея дете – Севда, на 1 г. и 9 мес. Окръжната прокуратура внесе обвинителния акт срещу нея, в който се твърди, че на 23 септември м. г. тя е нанесла травми на намиращото се в безпомощно състояние момиченце, което беше настанено в болница, но на 16 октомври 2022 г. почина. 

Анка осиновила детето през 2021 г. след получено одобрение от компетентните служби. Тя отглеждала и се грижела за бебето в апартамента си в Пловдив. В един момент обаче  започнала да проявява агресия към него, защото не искала да променя установения си начин на живот, а момиченцето й създавало дискомфорт.

На 23 септември 2022 г. майката се ядосала на няколко пъти на момиченцето, защото то се движело от стая в стая. По тази причина тя многократно го нахапала по тялото и го одрала с нокти, ударила го с ръка и по лицето. Установено е, че по-късно вечерта майката отново проявила агресия към дъщеря си, като я ударила с ръка в задната част на главата. Детето получило черепно-мозъчна травма, изгубило съзнание и изпаднало в кома. То било откарано в болница, но лекарите не успели да му помогнат.

Първоначално жената беше задържана и според прокуратурата не се е интересувала от състоянието на Севда, докато тя почине в болницата. Тогава от държавното обвинение съобщиха, че е възможно правната квалификация на престъплението да е убийство по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда. В крайна сметка обаче Анка Михайлова ще отговаря за умишлена причинена смърт.

Предстои Окръжният съд в Пловдив да насрочи разпоредителното заседание по делото./24 часа бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *