Божков с първа реакция след решението на съда да го остави в ареста

ТОП НОВИНИ

Правосъдие в България още няма. Има бухалки. Реформирани. #БъдетеЗдрави. Това написа обвиняемият Васил Божковминути след като Софийският градски съд реши да го остави в ареста.

Съдия Христина Колева посочи, че няма опасност Божков да се укрие, но може да извърши ново престъпление, поради което го остави зад решетките.

Бизнесменът също така определи като “глупости” твърденията на прокуратурата, че е водил кореспонденция с Евгений Пригожин.

Абе, глупости, тъпи въпроси ми задавате, вижте правосъдието в България какво е, каза Божков пред журналисти, след като излезе от съдебната зала. Той заяви, че ще обжалва наложения му постоянен арест.

Адвокатът му Георги Гатев посочи пред медиите, че за първи път чува за тези неща и няма как да направи връзка с делото.

„Това са неща, които не ясно как и кога са вкарани в делото, истории за Крим, за войната в Украйна, Африка. Отдавна знам, че има секретни данни по делото, но това е незаконосъобразно, защото делото е за хазартна дейност“, коментира Гатев.

Той отказа да отговори конкретно на въпрос на БТА кои хора имат интерес Божков да е в ареста.

Начинът, по който се отразяват събитията в последните дни, показва, че явно някой има интерес. В последните дни се появи информация, че Божков е поръчал убийството на Алексей Петров, даде пример Георги Гатев.

Адвокатът посочи, че в Обединените арабски емирства има специални традиции и никой не може да каже защо до момента емирствата не са разрешавали на Божков да се върне. Властите там имали свое виждане и не дават обяснение на никого. 

Прокурорът по делото Ангел Кънев коментира пред медиите, че връзката с Пригожин е изведена от доказателствата, събрани по делото. На въпрос на БТА как се установява, че от другата страна на кореспонденцията е наистина Евгений Пригожин, а не някой друг с фалшиво име, Кънев каза само, че това било установено с разпити на свидетели, технически и счетоводни експертизи. 

/новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *