Земеделци блокираха Главен път Е-79 при Полигона и в Кресна

ТОП НОВИНИ

Десетки земеделци от Благоевградска област излязоха на протест и блокираха Главен път Е-79 в района на Полигона и в Кресна. Протестиращите имат ясни и конкретни искания, сред които е продължаване на забраната за внос на слънчоглед, пшеница, царевица и рапица от Украйна и въвеждане на забрана за внос на нерафинирано олио, пресни и замразени плодове и зеленчуци, мляко и млечни продукти, месо и месни продукти, живи животни, мед и пчелни продукти от Украйна, както и завишаване на контрола на произхода, качеството и безопасността на вноса на селскостопански продукти в страната.

Земеделците имат и още три искания, като настояват за разписани ясни ангажименти с конкретни срокове за изпълнение на исканията, като заявява, че ефективните протестни действия ще продължат до изпълнението на всички искания на земеделския сектор.

Между протестиращите, събрали се в района на Полигона и полицията, в лицето на началника на Второ РУ Васил Петров възникна напрежение, след като на протестиращите не беше позволено да обиколят кръговото кръстовище край Благоевград със земеделска техника и автомобили. Все пак те успяха да блокират главния път, заставайки по цялото му протежение.

В Кресна протестиращите използват „стар трик“ за блокада на пътя, като пресичат пешеходната пътека. В област Благоевград вече са се образували колони от автомобили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *