Премиерът: Охраната на Алексей Петров не е била от професионалисти, не сме обсъждали името му за шеф на ДАНС

ТОП НОВИНИ

Няма никаква следа, която да показва, че убийствата, за които се говори най-много в медиите, са свързани по някакъв начин. Това заяви премиерът акад. Николай Денков след проведеното съвещание в Министерски съвет с представители на МВР и службите за сигурност.

За убийството на Алексей Петров, Денков посочи, че „има твърде много различни линии“. „Те са свързани с неговите позиции в ДАНС, във връзка с бизнес интереси, във връзка с определени престъпления, които са се случвали през годините. Могат да бъдат дефинирани и се изследват различни възможни мотиви за това престъпление, включително възможност за отмъщение. Алексей Петров не се е чувствал застрашен през последния период, ходел е без охрана на различни места. Самата охрана не е от професионалисти, които биха могли да го предпазят от организирано покушение“, посочи министър-председателят.

Денков бе категоричен, че вариантът Алексей Петров да оглави ДАНС не е бил коментиран. „Изобщо не е било обсъждано дори и да влиза в ДАНС. Никога, по никакъв повод: нито миналата, нито тази година е обсъждано изобщо някакво участие на Алексей Петров в ДАНС. Ставаше дума за сегашния заместник-председател Петър Петров“, уточни премиерът. 

Заради зачестилите убийства: Премиерът свиква съвещание с МВР и службите за сигурност

Денков посочи, че се работи по няколко конкретни следи, но към момента не могат да бъдат представени публично.

Един от основните проблеми за ситуацията в страната, по думите на премиера, е, че липсва синхрон и координация между вътрешния министър и главния секретар на МВР. Затова той ще бъде сменен. „Помолих министър Стоянов да подготви доклад с искане за смяна на главния секретар на МВР. В него ще бъдат описани конкретни факти, заради които тази смяна да се случи възможно най-бързо“, добави акад. Денков, но не посочи кой ще заеме мястото на гл. комисар Петър Тодоров. 

„Алексей Петров няма нищо общо със сформирането на това правителство, законодателната и управленската програма. Това са спекулации, опитвайки се да създадат негативен имидж, използвайки конкретния случай. Не съм виждал Алексей Петров, освен на някакви общо срещи, на които се е явявал като председател на Съюза за стопанска инициатива“, категоричен бе министър-председателят. /новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *