Кирил Петков: Изправени сме за пореден път пред абсолютен саботаж на прокуратурата

България ПОЛИТИКА ТОП НОВИНИ

Изправени сме за пореден път пред абсолютен саботаж на прокуратурата на България под ръководството на господин Гешев. Това каза на извънреден брифинг премиерът Кирил Петков. По думите му в България независима прокуратура няма. Съжалявам за прокуратурата, че се изложи по толкова очеваден начин тази вечер, допълни Петков.

„От това, което чухме от изявлението на прокуратурата, укриват се документи за искане за повдигане на обвинение, с които лесно можем да се снабдим. Прикриват се и се игнорират сведения, получени от изнудваното лице, само и само да не се извърши разследването законно, сведения, които са всеобщоизвестни и вече са достояние и на европейската прокуратура.

Отричат се законови правомощия на разследващите органи и се спъва дейността на всеки, който се опитва да работи срещу корупцията в страната ни. В България независима прокуратура няма. Прокуратурата за пореден път се държи като адвокат, когато става въпрос за хора, обвинени в корупция“, заяви Кирил Петков.

„Факт е, че много хора казват, че България е превзета държава. Ние вярваме, че това няма да бъде така в бъдеще. Ще продължим да се борим и ще направим всичко, което зависи от нас България да бъде една свободна европейска държава. Битката е започнала и оттук нататък това, което ще се случва – ще работим с всички инструменти на Европа, за да може България да я преместим на следващото ниво“, отбеляза Кирил Петков./btv

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *