Социолог от „Алфа рисърч“: Отливът от ГЕРБ и ПП-ДБ не е съществен

България

Този очакван лек отлив на подкрепа и от ГЕРБ, и от ПП-ДБ е нещо, което обичайно партии, на които се налага да влязат заедно в управление след едни доста тежки преговори, може да се наблюдава. Не бих казала, че става въпрос за съществен отлив на подкрепа. От гледна точка на данните с най-голяма степен този процес се отразява на ПП-ДБ. Това заяви Геновева Петрова от „Алфа рисърч“ относно последното изследване на социологическата агенция. 

„Лидери като Христо Иванов, Атанас Атанасов, макар и с цялосто по-ниско доверие в сравнение с други, в този период пък регистрират известно подобрение в собствения си личен рейтинг за разлика например от лидерите Кирил Петков и Асен Василев, при които е налице лек отлив. Вътре при симпатизантите на отделните партии в коалицията също има вътрешна динамика“, коментира тя.

Според нея усилията за съставяне на правителство се оценяват.

„Алфа рисърч“: 48% от българите одобряват правителството „Денков-Габриел“; ГЕРБ пак първи

В предаването „Преди всички“ Петрова прогнозира, че в някакъв момент ще се стигне до писмено скрепяване на управлението под формата на коалиционно споразумение, на управленска приграма или нещо друго. В обратния случай то не би могло да продължи да работи нормално, което ще донесе негативи на всички в това управление, предупреди тя. 

Почти сигурно е, че София ще има нов кмет, отбеляза още социологът. По думите й обаче на този етап е много рано да се анализира потенциала на вече обявения кандидат на ПП-ДБ Васил Терзиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *