Ще съдят мъжа, стрелял от джип в София

България

Дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност гражданин на Сирия, съобщиха от обвинението.

М.Х. е обвинен за това, че на 09.06.2023 г. около 17,45 часа в тунел на бул. „Царица Йоана“ и в района на подлеза на НДК е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред – по време на движение на лек автомобил, марка „Мерцедес“ , се е показал през шибидаха на колата и е стрелял многократно с газов пистолет. Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.

След като мъж стреля в тунела на „Люлин“: Прокуратурата се самосезира

Софийската районна прокуратура се самосезира след разпространен в медиите видеоклип, на който се вижда как мъж стреля от лек автомобил в движение по натоварени булеварди и тунели в София.

Свидетел на стрелбата в подлез в София: С всички автомобили минаваше и линейка, без сирени

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 325, ал.2, вр. ал. 1 от НК. С постановление на прокурор М.Х. е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *