Драматичен Театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград с две номинации за наградите „Кукерикон“

КУЛТУРА и ТРАДИЦИИ ТОП НОВИНИ

Комедията на Оскар Уайлд „Колко е важно да бъдеш сериозен“ е претендент за отличието в категориите „Режисура“ и „Най-добър спектакъл“

На 14-ти март бяха обявени номинациите за театралните награди „Кукерикон“. Събитието е организирано от Сатиричния театър „Алеко Константинов“ като за поредна година ще бъдат отличени най-добрите театрални събития в комедийния жанр.

Претендент за наградата в две от петте категории е спектакълът на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград – „Колко е важно да бъдеш сериозен“. Комисията е включила комедията на Оскар Уайлд в борбата за наградата „Кукерикон“ в категориите „Режисура“ и „Най-добър комедиен или сатиричен спектакъл“. 

Припомняме Ви, че режисьорът Антон Угринов направи своя дебют на благоевградска сцена преди една година, когато класическият текст на Оскар Уайлд оживя пред зрителите и беше приет с бурни ръкопляскания. Няколко месеца след своята премиера, спектакълът беше селектиран и взе участие в националния театрален фестивал „Театър, обичам те!“ в Хасково. Още от първото си представяне „Колко е важно да бъдеш сериозен“ се радва на висок зрителски интерес.

Антон Угринов

Следващата дата, на която зрителите в Благоевград ще имат възможността да се насладят на спектакъла „Колко е важно да бъдеш сериозен“ е 12 април 2022 г. (вторник) от 19:00 ч. Билети можете да закупите от касата на театъра или онлайн: https://entase.to/M8, както и да резервирате своите места на телефон 0879 523 729.

Пожелаваме успех на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград в надпреварата за наградите „Кукерикон“. Церемонията по връчването на статуетките ще се състои на 7 април 2022 г. (четвъртък) от 19:30 ч. в Сатиричен театър „Алеко Константинов“. Пълния списък на номинираните можете да намерите тук: https://satirata.bg/news/another-test-sdcqnl-celxxd-wwcqgw 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *