Краище и Горно Краище искат да изградят нови детски кътове за игра на децата

БЕЛИЦА РЕГИОН

Кметствата в белишките села Краище и Горно Краище искат да имат нови детски площадки за игра на децата. На последната си сесия местният парламент в  Белица даде съгласие двете населени места да кандидатстват за финансиране.

Проектните им предложения са със следните наименования: „Кът за игри за повече детски усмивки от с. Краище,  община Белица“ и „Детска площадка за много игри на открито в с. Горно  Краище,  община Белица“.

С тях ще се кандидатства за отпускане на финансови средства по Националната кампания „Чиста околна среда – 2022″ на тема „Обичам природата – и аз участвам“ пред Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда към МОСВ. Финансирането в размер до 10 000 лева.

Общинските съветници възложиха на кмета на Белица Радослав Ревански да осъществи всички необходими действия за подготовка и подаване на проектите.

„В нашето село децата стават все повече, вече сме около 3000 жители. Имаме детски кът в детската градина, но искаме да направим нова площадка до мини футболното игрище, за да има къде да играят децата ни”, коментира кметът на Краище – Муса Мизур.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *