8 убити и 13 ранени при нова масова стрелба в Сърбия

БАЛАКАНИТЕ СВЯТ

8 души бяха убити и 13 ранени късно в четвъртък при стрелба близо до сръбския град Младеновац, на около 60 километра южно от столицата Белград, съобщиха държавните медии.

Сред загиналите е 21-годишен полицай и сестра му. Стрелбата е станала в село Дубона, община Младеновац. Сред ранените има и деца.

Според вестника заподозреният, на 21 години, се е скарал с група хора в училищен двор в Дъбън, взел е автомат от дома си и е открил огън. След това отишъл в родното си село Шепшин, където отново започна да стреля. Предполага се, че младежът е син на военен. Стрелецът се издирва от полицията, в региона е обявен план „Вихър“.
Служители на разузнаването смятат, че той е избягал в Шепшин. Според източници на „Вечерне новости“ заподозреният е обкръжен, но не е съгласен да се предаде на полицията и стреля по полицаите.

Министърът на вътрешните работи на Сърбия определи случая като терористичен акт.

В сряда 13-годишен ученик застреля 8 свои връстници и охранител в начално училище в Белград, нападение, което шокира балканската страна. През април 2013 г. селянин в същата община Младеновац застреля 13 роднини и съседи.

/бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *