Ученик с пластмасов пистолет предизвика паника в сръбско училище

БАЛАКАНИТЕ

Той го извадил и насочил към останалите деца

Само ден след трагичния инцидент в началното училище „Владислав Рибникар“ в Белград, ученик от училище в Обреновац предизвика паника сред съученици и учители веднага след минутата мълчание в памет на загиналите в трагедията от вчера. Това предаде специалният кореспондент на БГНЕС в Белград Ели Юрукова.

Един от учениците е донесъл в училището пластмасов пистолет, който извадил и насочил към останалите деца. Полицията е реагирала незабавно.

Инцидентът е станал в началното училище „Йефимия“ в центъра на Обреновац. На мястото на инцидента се е отзовал служител на училищната охрана. При първия разговор с класа дежурният учител оставил децата след минута мълчание в класната стая за момент, за да види дали всички деца са влезли в час. Момчето с инициали M.Д. извадило от раницата си пластмасов пистолет и го показало на останалите. Негов приятел го взел, най-вероятно с намерението да го хвърли в кошчето за боклук.

За опасната ситуация веднага е съобщено на полицията, която реагирала незабавно. След минути трето момче взело пистолета и започнало да го размахва в класната стая, а децата се изплашили. Информирани са класната и социалната служба на Центъра за социална работа и едно от тези момчета е предадено на полицията заедно с родителя си в Отдела за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни за по-нататъшна обработка.

/нова тв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *