Двама мъже се покатериха на паметника „Майка България“ във Велико Търново и позираха на фона чалга музика 

ТОП НОВИНИ

Кадрите в Тик-Ток възмутиха жителите на старата столица 

Скандален видеоклип в платформата Тик-Ток възмути великотърновци и българи от цялата страна. Видеото показва двама мъже, които позират, качени върху емблематичния паметник „Майка България“ в центъра на Велико Търново на фона на чалга музика.  
Поредният акт на вандализъм върху паметника, издигнат в чест на загиналите в пет войни, заснет в скандален видеоклип, се завъртя от вчера в социалната мрежа. Видеото предизвика огромно възмущение сред потребителите.
Те са категорични, че остро осъждат гаврата със светинята.
„Видях клипа в Тик-Ток. Недопустимо е да се поругава паметта на будители и загинали воини за нашата свобода“, сподели Аделина Тодорова, студентка по педагогика във ВТУ. 
„Не се учудвам, защото като цяло днешното поколение е толкова пропаднало и деморализирано! Не може да се посяга на паметниците. Народ, който не оценява своето минало, няма бъдеще“, коментира Валентин Узунов.


Това е поредното поругаване на паметника. Последният случай бе, когато злосторник открадна щика от фигурата на войник от монумента. Зам.кметът на Велико Търново Нейко Генчев призна пред журналисти, че в общината отдавна обмислят да бъде монтирано видеонаблюдение на паметниците във Велико Търново. 


„Обмисляме варианти за видеонаблюдение, но за момента нямаме решение, първо защото не може да служи за доказателствен материал по сега съществуващото законодателство. Освен това ще коства доста средства, а ние втора година сме в режим на оцеляване без бюджет. Това е индикация за голям проблем в нашето общество, за който отговорност носят всички- образованието, родителите и политиците в това число“, подчерта Нейко Генчев.
Съвестни потребители са алармирали полицията във Велико Търново. По случая е започнала проверка срещу вандалите.

/труд бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *