ГЕРБ преизбра Бойко Борисов за лидер на партията

България ПОЛИТИКА

ГЕРБ преизбра за председател на партията Бойко Борисов.За гласуваха 943 делегати, без против и въздържали се.

По време на война командирите не се сменят, затова предлагам за зам.-председатели Даниел Митов и Томислав Дончев, каза Борисов“Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде преизбран единодушно на провеждащия се днес конгрес на партията“. Това обяви по-рано при представяне на отчета пред делегатите Живко Тодоров, член на Изпълнителната комисия и кмет на Стара Загора:“ГЕРБ има едно огромно предимство пред всички останали партии. ГЕРБ има не просто председател на партията, ГЕРБ има истински лидер и смятам, че с неговото преизбиране единодушно днес ние ще бъдем поведени към нова поредна победа на изборите“.

Политическият елит на ГЕРБ се събра в „Интерекспо център“ в столицата на отчетно-изборно национално събрание и посрещна на крака и с ръкопляскания своя лидер Бойко Борисов и цялото ръководство на партията.

Дневният ред включва персонални и структурни промени в партията – избор на председател, заместник-председатели и нови членове на Изпълнителната и Контролната комисии. По устав предварителни номинации за председателския пост не се правят, като процедурата предвижда това да става по време на събранието.

Не се очакват рокади във висшето ръководство.

Последно най-висшият форум на партията се проведе през май миналата година, когато бяха избрани новите заместници на Борисов – Томислав Дончев и Даниел Митов, като предишните – кметовете на София и на Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов – останаха в партийното ръководство като членове на изпълнителната комисия.

Очаква се Дончев и Митов да запазят постовете си. По информация на БНР ще има единствено промени в състава на Изпълнителната и Контролната комисии.Очаква се Бойко Борисов да представи своя анализ на актуалната политическа обстановка и да отправи своите послания към структурите на партията.В Националното събрание на ГЕРБ ще участват близо 1100 делегати и гости от цялата страна, депутати, евродепутати и представители на местната власт. Очаква се да присъства и председателят на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер. /Източник: БНР; Снимка: БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *