Скандалният случай със счупения крак на бебе в болницата в Благоевград! Директорът на МБАЛ със спешна проверка, прокуратурата влезе в Неонатология

ТОП НОВИНИ

Невиждано напрежение цари в „Неонатология“ на МБАЛ Благоевград, където вчера бебе на 20 дни беше изписано със счупен крак. Малкият Боби от Симитли постъпил с жълтеница, а напуснал здравното заведение увреден, с шиниран крак. За случая съобщихме по-рано днес.

Със заповед на болничния директор д-р Огнян Митев от днес върви вътреболнично разследване и проверка. Със случая се е заела и прокуратурата. От рано прокурори, следователи и полицаи разпитват медиците в отделението. Близките на детенцето са гневни и заплашват болницата с разследване „до дупка“.

“ Започваме проверка на случилото се, днес ще гледаме камерите, за да видим какво точно се е случило, това заяви тази сутрин д-р Митев, който е категоричен, че истината трябва да излезе наяве. На въпрос на Struma. com защо бебето е прието в отделението без майка си, а е само на 20 дни, д-р Митев отговори, че така се прави:

„Практиката е такава, в отделението има малки бебета, новородени, родилки и е твърде лесно хора отвън да внесат инфекция, затова при такива бебета, процедурата е такава. Правят го и другите болници“, каза болничният директор. 

Снощи пред неонатология имаше струпване на близки на момченцето, полиция, социални работници, които също извършват проверка. Припомняме, че роденият на 11 март Боби постъпил в неонатология с признаци на жълтеница и лека простуда.

Според роднините му, били пред здравното заведение, за времето на престоя на детето в болницата, никой от медиците не е давал информация за състоянието му, едва вчера, когато ги извикали да си го вземат, разбрали, че е със счупен крак.

Бабите на Боби бяха гневни от това, че им казали, че детето може би е дошло със счупен крак в отделението. Въпросът тук е, ако е вярно, защо медицинските кадри не са видели, че детето е със счупен крак.? 

Безпрецедентният казус търпи развитие, какво ще покаже проверката ще съобщим./struma.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *