Община Благоевград предаде първия транш от помощи за Турция и Сирия

ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД

Община Благоевград предаде първия транш от хуманитарни помощи за хората в районите, засегнати от опустошителните земетресения в Турция и Сирия.


Даренията са направени от съпричастни към ситуацията благоевградчани и бяха събрани в Координационния пункт, организиран от общинска администрация, намиращ се до зала „22 септември“.


Помощите за Сирия бяха предадени в посолството на държавата у нас. Днес в 10.00 часа военнотранспортен самолет „Спартан“ излита за Бейрут, за да ги достави.
Даренията за Турция пък Община Благоевград предостави на БЧК, като са спазени всички утвърдени изкисквания.
Координационният център в Благоевград беше отворен по решение на кмета Илко Стоянов и след множество запитвания от страна на жителите за това по какъв начин могат да помогнат.


Пунктът остава отворен, като в него могат да се даряват топли детски, дамски, мъжки дрехи и обувки, спално бельо, топли завивки, хигиенни материали, като задължително условие е те да бъдат нови.


Помощи могат да бъдат предоставяни от жителите и в пункт на Български Червен кръст в Благоевград, който се намира на бул. „Св. св. Кирил и Методий“ № 29.

Община Благоевград се включи и в кампанията за набиране на средства в подкрепа на пострадалите от смъртоносното земетресение в съседна Турция, погубило хиляди човешки животи и оставило множество райони в развалини.


Банковата сметка, на която могат да бъдат превеждани парични средства в помощ на Турция е:
БАНКА: T.C. ZIRAAT BANKASI A.S. – SOFIA BRANCH
ИМЕ НА СМЕТКАТА: EMBASSY OF THE REPUBLIC OF TURKEY

СМЕТКА BGN :
IBAN: BG64TCZB93501010150300
СМЕТКА EUR :
IBAN: BG89TCZB93501410150302
SWIFT/BIC KODU: TCZBBGSF
Община Благоевград, посолствата на Сирия и Турция изказват своята огромна благодарност към всички хора, които проявяват съпричастност!


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *