Стефан Янев коментира хода на Борисов да предложи Иванов за премиер

България ПОЛИТИКА

„И партиите, и отделните личности се опитват да реализират нещо чрез възможностите, които имат – предстоящият трети мандат,  но и не затварят вратата за възможни предсрочни избори”.

Това каза в студиото на „Здравей, България” председателят на „Български възход” и бивш служебен премиер Стефан Янев.

По думите му обаче трябва да се търсят възможности за съставяне на такъв тип конструкция, която да отговаря на нуждите на хората.

ПП връщат на Радев неизпълнен мандата за правителство днес

Той нарече промяната в „този тон на конфронтация, с който започна работа 48-ото НС” „нормално политическо говорене” и подчерта, че лидерите на партиите изразяват мнението на самите политически формации.

Според него ходът на Бойко Борисов да предложи Христо Иванов за премиер, но след подписване на нов обществен договор, е търсене на взаимодействие, което, по думите му, е основната роля на партиите в Народното събрание.

Бойко Борисов към Христо Иванов: Да подпишем нов обществен договор

Бившият служебен премиер подчерта, че участието във властта не е приоритет за БВ.

Янев беше категоричен, че партията ще проведе разговори с всички политически формации, които имат готовност да съставят редовен кабинет.

 „Основната ни задача в момента е да отговорим искаме или не да има редовно правителство. Което е обратната страна на момента дали не мина достатъчно време за кратки парламенти и служебни правителства и до известна степен забавяне на развитието на страната. В последните 2 години по ред причини икономическото развитие е забавено. Поне 2 години ще трябват да се насмогне”, каза още лидерът на „Българския възход”./новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *