Кои храни носят лош късмет на новогодишната трапеза?

ТОП НОВИНИ

Настъпването на новата година е специален момент за нас. Правим равносметки, но и планове за това какво ще приготвим за празничната трапеза. Надяваме се новата година да има добро начало и през всичките 12 месеца да се радваме на повече късмет. Разбира се, когато става въпрос за празник, суеверията винаги се прокрадват. Освен храните за късмет, с които ще нагостим близки и приятели, следим и за такива, които е добре да не слагаме на новогодишната трапеза, тъй като се смята, че носят лош късмет. Кои са? Вижте в следващите редове.

Птиче месо

Ако не искате късметът ви да отлети в навечерието на Нова година, тогава заменете птичето месо на празничната трапеза с друго. Според някои суеверия, кокошки, гъски, пуйки и т. н. обикновено се разхождат в мръсотия и там намират храната си. Ето защо се смята, че е на беднотия, ако на празничната трапеза сервираме птиче месо.

Яденето на нещо с крила в навечерието на Нова година също се счита за лош късмет, тъй като може да се приеме, че вашето щастие отлита.

Тест: Късмети от баницата според зодията

Омари и раци

Въпреки че се смятат за деликатес, в навечерието на Нова година не бива да залагаме на тези изискани храни, гласи суеверието. Ракообразните се движат настрани и назад (особено ако са застрашени от хищници), а това се смята за лош късмет. Според австрийците например, консумирането на нещо в навечерието на Нова година, което се движи назад, означава, че през следващата година ще имаме повече неуспехи. Това важи и за скаридите. Заложете на морски дарове, които се движат в посока напред.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *