Полицията затяга контрола по пътищата в Пиринско за празничните и почивните дни

ТОП НОВИНИ

Засилени ще бъдат проверките по пътищата на територията на Благоевградска област преди, по време и след коледно – новогодишните празници, стана ясно по време на брифинг в Областна дирекция на МВР – Благоевград, предаде Е-79 нюз. На събитието присъстваха комисар Димитър Ичев – н-к отдел „Охранителна полиция“, старши инспектор Георги Бучков – н-к група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“ в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Благоевград и главен инспектор Юлиян Петров н-к сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“ при РДПБЗН-Благоевград.

По повод предстоящите Коледни и Новогодишни празници от ОДМВР-Благоевград и РДПБЗН-Благоевград са предприети всички необходими мерки за опазване на обществения ред и сигурността на гражданите преди, по време и след приключване на празничните и почивни дни.

По време на празничните дни ще бъде завишен контролът при пренасянето, търговията, законната употреба и съхранението на взривни вещества, огнестрелно оръжие и боеприпаси. Там, където се предвижда използването на фойерверки или други пиротехнически изделия в новогодишната нощ, контрола ще се осъществява от инспекторите по тази линия на дейност.

Във връзка с очакваното засилване на пътникопотока по основните пътни артерии, водещи към общинските центрове и ГКПП е създадена организация за подпомагане на пътното движение от служители на сектор „ПП” при ОДМВР-Благоевград. От 23.12.2022г. до 03.01.2023 г. на територията, обслужвана от областната дирекция е създадена организация за осигуряване на максимален брой полицейски екипи за организиране и подпомагане на движението, а също и недопускане образуването на автомобилни колони.

Дейността на служителите, работещи по контрол на пътното движение, ще бъде насочена основно към подпомагане и регулиране на движението по пътищата, както и към контрол над водачи с рисково поведение, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри, движение с превишена скорост и отнемане на предимство, а също и недопускане на управление на МПС след употреба на алкохол и/или наркотични вещества или техни аналози, както и от неправоспособни водачи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *