ОПАШКИ ПРЕД БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ: Ще поскъпват ли още горивата(ВИДЕО)

България

Коментира Светослав Венчев от Българската петролна и газова асоциация

И днес се очакват опашки от автомобили в бензиностанции в страната. Струпването на коли започна вчера късния следобед, след слухове в социалните мрежи за скок в цените и липса на горива.

Пред NOVA от Петролната и газова асоциация коментираха, че на този етап не се очаква шоково покачване на цените. А наличности на горива у нас имало достатъчно. От там обаче уточниха, че като ефект от завишеното потребление, на места може да се стигне до временно изчерпване на наличните количества.

„Няма липси на горива в страната, рафинерията работи, от „Лукойл”-България ни увериха, че всичко е под контрол, горива има и ще има. И в момента на пристанищен терминал „Росенец” разтоварват суровина”, заяви в предаването „Здравей, България” Светослав Венчев от Българската петролна и газова асоциация.

По отношение на цените, той е категоричен, че  на всички бензиностанции, които членуват в асоциацията, цените са доста под 3 лева. „Няма никакви условия към момента за шоково поскъпване”, заяви Венчев.https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=3305a93468

Той е категоричен, че вчерашното поскъпване на техните обекти е било само с няколко стотинки, а причината е, че цените на дериватите и суровия петрол вървят на горе.

„Ще има вероятно повишение през няколко дни, през седмица, с няколко стотинки нагоре. Ситуацията е трудна за прогнозиране”, каза Венчев.

Премиерът Кирил Петков предупреди снощи с публикация в профила си във Facebook, че „без никаква причина в момента се всява паника за горивата”. Той подчерта, че един танкер е разтоварил в сряда, а други два се чакат за разтоварване и пише още „гориво има и няма никакъв шанс да спре или да свърши”.

Петков допълни, че ще изиска проверка от страна на Комисията за защита на конкуренцията, за да се изясни откъде тръгва спекулацията с цените на горивата. Премиерът отговори и на слухове, че България ще изпраща войници в Украйна, като ги нарече „поредната хибридна лъжа”./nova.bg, сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *