Още утре парламентът ще заседава извънредно, ако президентът издаде днес указ за правителство

България ПОЛИТИКА

„Ако президентът днес подпише указа за съставяне на правителство, ще свикам още утре извънредно заседание на парламента“, заяви председателят на Народното събрание Росен Желязков. Преди това номинираният за премиер от парламентарната група на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Николай Денков върна на президента изпълнен втория проучвателен мандат.

„Чакаме указ“, посочи Желязков.

По-рано днес акад. Николай Денков заяви, че очаква днес или най-късно утре сутринта той да бъде издаден.


„Процедурата е позната – представя се кандидатът за министър-председател, а той представя кандидатите за министри и структурата на кабинета“, каза Желязков.


По думите му кандидат-премиерът може да направи политическо обръщение и декларация или да представи приоритетите на управлението, след което има възможност за дебат и се провеждат гласуванията – за министър-председател, за структура на кабинет и за персоналния състав, уточни още той.

На въпрос дали е оптимист, че редовният кабинет ще бъде подкрепен в пленарната зала, председателят на Народното събрание заяви, че има заявено политическо мнозинство.


“От доста време чакаме редовно правителство, така че е обосновано свикването на извънредно заседание“, коментира в кулоарите на парламента заместник-председателят на Народното събрание Никола Минчев.  


/бтв, сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *