Монтират осветление на пешеходните пътеки в Петрич

ПЕТРИЧ РЕГИОН

С ново LED осветление ще се сдобият пешеходните пътеки и възловите кръстовища в Петрич.

В центъра на града, около училища и детски градини също ще бъде монтирано енергоспястяващо осветление. Инициативата е на местния Ротари клуб, който заедно с общината финансира подмяната на осветлението.

На 31 места в Петрич и три от големите села в общината до средата на месеца трябва да бъде монтирано ново LED осветление. А целта е пешеходците да се виждат по-лесно, когато пресичат в тъмната част на денонощието.

„Когато се свечерява и в сумрака просто пешеходеца си мисли, че се вижда, защото колата свети с фаровете, но в същото време шофьора нищо не вижда. И това беше наша идея да се освети всичко с LED осветление, защото, когато е осветено, всичко се вижда и пешеходеца и автомобила, за превенция да няма злополуки. Достатъчно е само един живот да спасим на един човек, на едно семейство и ние сме си изпълнили задачата за години напред“, заяви Любомир Григоров, президент на Ротари клуб Петрич.

Всеки ден стотици пешеходци пресичат натоварения булевард „Рокфелев“ в Петрич. Според мнозина от тях освен осветлението, важно е и вниманието на минувачите и шофьорите да е повишено, за да не се стига до инциденти.

Освен ново LED осветление, местните ротарианци предвиждат и поставяне на 3 скоростомера на входовете на Петрич. Стойността на проекта е близо 25 000 лева, като 12 400 лв. се осигуряват от общинския бюджет, а другата половина от партньора Ротари клуб./бнт, сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *