Честванията по повод 100-годишния юбилей на Пирин е нормално да продължат повече от 1 ден, заяви кметът Илко Стоянов

България

Напрежението, което се появи в последните дни между фенове на ФК „Пирин“ и ръководството на клуба, относно отложеното честване на вековния юбилей на клуба, стана повод за коментар от страна на кмета Илко Стоянов, който по време на пресконференция заяви, че злонамерени хора са се опитали да манипулират общественото мнение. „Включително и на близки на общински съветници, които чрез техни сайтове разпространиха информацията, че на ДЮШ „Пирин“ са били преведени 50 хил. лв. за някакви чествания. Това не е вярно. Парите са субсидия за ДЮШ и женския отбор. Честванията за 100 години „Пирин“ е нормално да продължат повече от 1 ден. Приветствам това, което правят феновете, но честванията ще продължат и следващата година с участието на мъжкия отбор“, отбеляза Стоянов.

Друга тема, която Илко Стоянов коментира по време на пресконференцията е проблемът с кучетата и акцията, проведена в приюта на Бойко Гренцке. „Нито едно куче не е регистрирано в община Благоевград. Става дума за 38 кучета. Установихме, че има и незаконни постройки. Въпросът ми е към природозащитниците – условията, които заварихме при Бойко по-добри ли са от тези в общинския приют? Очевидно е, че имаме двоен аршин. Общината няма за функция да се грижи за кучетата. Нямаме бюджет. Ако се закрие приюта кой ще критикувате тогава? Трябва да се осъзнае, че вносът на кучета е убийствен за тях“, отбеляза Стоянов.

Той уточни, че е извършена проверка, която е установила, че в община Благоевград има регистрирани около 300 кучета. Общинският инспекторат от своя страна е извършил 97 проверки на граждани, при които са констатирани 97 нарушения, свързани с липса на регистрация на домашни любимци. Стоянов посочи, че на хората не са били съставяни актове, но им е било обяснено, че е важно да регистрират кучетата си. Кметът обмисля да направи и предложение за промяна на Наредбата, според което данъкът за домашен любимец да бъде 1 лв.

В края на пресконференцията Илко Стоянов съобщи и една хубава новина, свързана с предстоящите коледно – новогодишни празници, а именно че в градската градина на Благоевград се предвижда да бъде изградено коледно градче.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *