Кирил Петков: Ние ще бъдем една принципна и конструктивна опозиция

БЪЛГАРИЯ ИЗБИРА

Казахме „Не“ на ГЕРБ, защото това говорихме преди изборите. След тях обещанията трябва да се спазват. Това би било най-голямата лъжа към половин милион души. Няма да се случи – не сега, а никога. ГЕРБ имат лукса да имат опозиция с ясни приоритети, предвидими сме. Представете си, ако ГЕРБ ни бяха казали какви са техните 16 приоритета. Ще ги подкрепим, ако ги предложат.  Ние ще бъдем една принципна и конструктивна опозиция. ГЕРБ трябва да знаят, че ще кажем „да“ за Еврозоната например, но ще следим за харча на всеки лев. Това заяви в ефира на бТВ Кирил Петков от „Продължаваме промяната„.

При нас дойде информация за купуване на гласове от ГЕРБ и от БСП, това което няма да чуете е, че от ПП сме купували гласове, категоричен е Петков.

Петков: Вратата е широко отворена за разговори по политики, но няма нужда да се срещаме с преговорни екипи

Попитан  дали се е чувал с президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.) във връзка с предложението на Бойко Борисов за съставяне на кабинет, той заяви:  Чухме се два пъти по телефона. Нямам съмнение, че намеренията на президента Плевнелиев са искрени, но той е посредник, каза Петков и призова да се сложи край на посредниците в политиката.

„Разговорите ще се водят в парламента“, заяви още Петков. Той каза, че ПП няма да подкрепи правителство на ГЕРБ, нито ще влезе в коалиция с хората на Борисов. Но депутатите на ПП ще подкрепят всяко действие на нов кабинет, ако отговаря на предложените от тях 16 политики, след които вдигане на пенсиите и минималната работна заплата.

Лидерът на „Продължаваме промяната” Кирил Петков и президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.) са разговаряли по телефона във връзка с предложението на Бойко Борисов за съставяне на кабинет. Чухме се два пъти, разкри Петков в интервю за бТВ.

Нямам съмнение, че намеренията на президента Плевнелиев са искрени, но той е посредник, каза Петков и призова да се сложи край на посредниците в политиката. Разговорите ще се  водят в парламента, заяви още Петков. Той каза, че ПП няма да подкрепи правителство на ГЕРБ, нито ще влезе в коалиция в хората на Борисов. Но депутатите на ПП ще подкрепят всяко действие на нов кабинет, ако отговаря на предложените от тях 16 политики, след които вдигане на пенсиите и минималната работна заплата.Копирано от standartnews.com

Според него загубените на изборите 167 хил. гласа се дължат на трудния живот на хората.

„Главната причина е заради проблемите, които заляха и България, и Европа и животът стана по-труден. Не сме разочаровани от избирателите си. Никоя компания не е разочарована от пазара. Осъзнахме, че на много семейства животът е станал по-труден заради инфлацията, високите цени на газа и неща, които не вярвам, че са дело на нашето правителство. Разбирам ги. Видяхме, че избирателната активност падна допълнително.

Мафията не ни победи, посочи още Петков.

От „Продължаваме промяната“ са допуснали грешки и най-голямата според Петков може би е коалицията с „троянския кон“ в лицето на „Има такъв народ“. Другата – че всяка партия си имала свое министерство, отговорността падала върху мандатоносителя, а контролът се губил.

На въпрос как е Венко Сабрутев той заяви: Добре./novini bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *