Турски кораб е бил ударен от бомба край бреговете на Одеса

СВЯТ

Турски кораб е бил ударен днес от бомба край бреговете на украинския град Одеса, съобщи турската Главна дирекция по мореплаване, предаде Ройтерс.

Няма съобщения за ранени хора. Съобщава се, че корабът е продължил плаването си към Румъния. 

След информацията, че корабът „Яса Юпитер“, плаващ под флага на Маршаловите острови и собственост на Турция, е бил ударен от бомба край Одеса, стана известно, че от плавателния съд не е отправяна молба за помощ, той е на път е към румънски води, няма пострадали и в момента е в безопасност, посочи в Туитър Главната дирекция по мореплаване. 
От корабоплавателната компания „Yasa Gemi Isletmeciligi“ също направиха изявление във връзка с инцидента, информира турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

В изявлението се казва, че корабът собственост на  „Yasa Gemi Isletmeciligi“, плаващ под флага на Маршаловите острови, е бил ударен, след като товарът е бил разтоварен на пристанище Одеса. Няма ранени хора или жертви, но са нанесени материални щети.

Корабът се придвижва към най-близката безопасна зона за оценка на щетите и други операции, се казва още в изявлението./БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *