Путин и Лавров сравниха Запада с нацистка Германия

ВОЙНАТА В УКРАЙНА ПОЛИТИКА СВЯТ

Откакто Владимир Путин изпрати войски в Украйна, Западът подложи Москва на безпрецедентни мерки

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров сравни тактиката на Европа с тази на нацистка Германия, като се възпротиви на историческите санкции срещу Москва и заяви, че терминът „тотална война“ е заимстван от наръчника на Хитлер.

„Те обявиха истинска хибридна война, тотална война срещу нас. Този термин, използван от нацистка Германия, сега се използва от много европейски политици, когато казват какво искат да направят с Русия“, заяви руският външен министър на среща в Москва.

Лавров каза още, че европейските официални лица не крият целите си – „да разрушат, сломят, унищожат и задушат икономиката и Русия като цяло“.

Откакто президентът Владимир Путин изпрати войски в Украйна, Западът подложи Москва на безпрецедентни мерки, превръщайки Русия в най-санкционираната страна в света. Москва пък заяви, че има за цел да „демилитаризира“ и „денацифицира“ Украйна.

Ролята на Съветския съюз в разгрома на хитлеристка Германия през 1945 г. продължава да бъде огромна гордост за Русия и е в центъра на патриотичните речи на Путин. Той обвини Запада, че работи за отслабването на Русия с помощта на „национални предатели“. Президентът на Русия упрекна Запада и в дискриминация на руската култура, като заяви, че това прилича на церемониалното изгаряне на книги от поддръжници на нацистите през 30-те години на миналия век.

„Днес те се опитват да заличат хилядолетна държава – говоря за прогресиращата дискриминация срещу всичко, свързано с Русия“, каза Путин в телевизионно изказване, споменавайки руската музика и литература./nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *