На територията на цялата страна през последното денонощие са проверени над 8500 моторни превозни средства

България

На територията на цялата страна през последното денонощие са проверени над 8500 моторни превозни средства (МПС). Това съобщиха от МВР като се позовават на междинни резултати от започналата специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата.

Данните до момента показват, че 8839 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция. Извършен е контрол на 11 297 водачи и пътници. Съставени са 3194 фиша и 739 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 19 водача, качили се зад волана след употреба на алкохол – 11 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, осем – с над 1,2 на 1000, а един е отказал да бъде тестван. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 12 души, а пет, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

От МВР съобщават, че по метода „линеен контрол“ са проверени общо 2142 МПС и 2488 водачи и пътници; за установени нарушения са съставени 653 фиша и 180 акта. Установени са трима водачи, управлявали след употреба на алкохол до 1,2 промила и други двама – с над 1,2 промила. Един е засечен да шофира под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16:00 часа днес./бта, сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *