Илиана Раева: Световното първенство по художествена гимнастика ще е под егидата на българската шевица

СПОРТ

България отново ще е домакин на Световното първенство по художествена гимнастика. В студиото на „Денят започва“ президентът на федерацията Илиана Раева каза, че една такава организация е много сериозна, а ние винаги се стремим по някакъв по-специален начин да представяме България на едно такова първенство.

„Тази година световното първенство ще бъде под егидата на българската шевица. Целият брандинг в залата ще бъде със шевица. Има и една много интересна изненада – 100 каба гайди ще открия състезанието на 14 септември, както и олимпийските ни шампионки. Веднага след официалното откриване вечерта, започват финалите на обръч и топка, на първите два уреда в индивидуалното представяне.

Впечатляващ брой гимнастички – 85 в индивидуалното, 30 ансамбъла и рекорден брой участия на световни първенства – 62 държави. А на миналото световно първенство бяха 58 страни. Много се разширява географията на художествената гимнастика“, каза Илиана Раева, президент на Федерацията по художествена гимнастика.

Тя разкри, че талисманът на първенството ще бъде Хитър Петър – в тона на шевицата и на българрския фолклор. Раева обаче не уточни кой ще бъде той, но загатна, че е една много обичана личност, но зрителите ще се насладят и ще имат възможността да комуникират с него, когато дойдат в залата./бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *