Крах за Кобрата! Чисора пречупи мечтите му за нова атака на титлата

СПОРТ

Дерек Чисора победи Кубрат Пулев с раздвоено съдийско решение в лондонската „О2 Арена“.Българинът загуби, печелейки само първата от съдийските карти – 116:112, 112:116, 114:116 в английската столица в много атрактивен двубой.

Рунд 1

Пулев нанесе две много тежки попадения, които разклатиха Чисора. В последата секунда обаче и британецът нанесе много тежък удар.

Рунд 2

Във втория рунд Пулев продължи да е по-активен. В първата част на рунд Чисора изглеждаше отчайващо физически, но в края се посъвзе и създаде няколко опасности за Кобрата. Българинът от своя страна вкара и десния си прав в дейстиве на няколко пъти, като дори съдията понесе лек удар с лакът в суматохата.

Рунд 3

Българският боец създаде някаква тенденция, като продължи да е активен в началото и пасивен в края на рундовете. Тълпата проодължаваша да скандира „О, Дерек Чисора“, въпреки че любимецът ѝ не изглеждаше в добро състояние физически. Пулев на няколко пъти даде сигнал, че получава неправомерни удари, но реакция нямаше.

Рунд 4

Още с първите секунди на рунда британският боксьор се подпря на тялото на Пулев. Чисора отново търсеше удари с огромен размах на ръцете, което даваше възможност за лесни атаки на Кубрат. Опитите за комбинации на Кобрата не се получаваха особено успешно в рунда.

Рунд 5

Чисора имаше епизодични проблясъци, но Кубрат изглеждаше, че държи нещата в свои ръце. Въпреки че нямаше вкарана комбинация Пулев вкарваше солидна бройка удари.

Рунд 6

Рундът започна с атаки на Чисора, а впоследствие съдията предупреди и двамата бойци устно. В средата на рунда британецът влезе в размени и пласира няколко точни попадения, с които разколеба Пулев и вдигна публиката духом. Българинът отново поиска реферът да се намеси.

Рунд 7

Най-добрият рунд за Чисора, въпреки че Кобрата имаше известна успеавемост в началото на рунда от средна дистанция. Британецът нанесе много тежки попадения в течение на трите минути и отвори сериозна аркада до окото на Кобрата, който отново имаше своите реплики към съдията.

Рунд 8

Щабът на Кобрата почти беше заличил подутината му. Много атрактивен рунд, особено в последните 40-45 секунди. Първо Пулев нанесе страховит удар в тялото на Чисора, но впоследствие понесе два многое тежки десни кроса от съперника си. Кобрата успя да разклати Чисора с десен ъперкът и да го държи до въжетата, но този път гонгът се намеси в подходящ момент.

Рунд 9

Отново размяна на много удари. Чисора се впусна в атаки и 10 секунди след началото нанасе ляв прав, а малко по-късно разклати сериозно Кобрата, който се засмя в типичния си стил.

Рунд 10 

Изглеждаше, че Пулев доминира рунда, но в средата му получи още едно неприятно поражение по лицето си. Британецът пак започна рунда с успешно дясно кроше и започна да опитва леви прави. Кубрат го изтласка до въжетата. В този момент реферът заяви, че ще отнеме точка на българина, ако не спре с непозволените удари.

Рунд 11

Много добър рунд за Пулев, който вкара няколко попадения с голяма тежест. Започнапа да работят добре и комбинациите за българина, но все пак всичко това не мина ибез да понеде известни щети. Веждата над дясното око на българина също кървеше и вероятно му пречеше да вижда добре.

Рунд 12

Пулев отново бе по-активен, въпреки няколко експлозивни комбинации на британеца. Кобрата успя да го натика в ъгъла, но не последва нещо кой знае колко тежко като удари. Българинът опитваше да точкува своя съперник./гонг бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *