Министър Шишков: За големите инфраструктурни обекти на „Хемус“ ще бъде платено

ТОП НОВИНИ

За големите инфраструктурни обекти, на АМ „Хемус“ – първи, втори и трети лот, както и пътя Ботевград – Видин, ще бъде платено. Това обяви служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков в предаването „Преди всички“ по БНР.

За тях ще бъде разплатено всичко, което е извършено, с приспадане на авансите, които са получили. Това е глътка въздух за тях. Ще е спасение като срокове, за да могат да продължат да работят. Знаете, че не ми беше приятно да открия, че магистралата „Хемус“ беше зазимена, когато трябва да бъде строена, посочи Шишков. 

Служебният министър поясни, че в бюджета на АПИ има пари и може да се получи така, че до края на годината те да не бъдат усвоени, защото има предвидени пари за основни ремонти, а няма проекти за такива.

Така че при това преструктуриране на бюджета на АПИ, там където е изключително важно и необходимо да им бъде платено, за да могат да продължат инфраструктурните обекти, ще бъде направено. Процедурите за зимното поддържане на пътищата са пуснати. Работим доста позитивно, с цел да изгладим всички натрупани проблеми, съобщи Шишков.

Той смята, че ще има кандидати.

Относно напредъка по завършването на газовия интерконектор с Гърция министърът уточни, че „категоричен график по дни не са оставили“.

Преди няколко седмици бяха позагубили ритъм, когато започнаха преговорите и разговорите с компанията. Сега малко по малко си връщат ритъма и се надявам да завършат обекта. Искам до средата на септември всичко да е готово, за да може всички документи за приемателната комисия да са готови. С надзора се работи непрекъснато, коментира Иван Шишков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *