Кошмарът започна! Хлебари в Благоевград и региона масово фалират, домакинствата се гърчат под натиска на високите сметки

ТОП НОВИНИ

Скъпият ток убива бизнеса…

Десетки производители на хляб в Благоевградска област са на прага на фалита, някои от тях вече затвориха бизнеса си. 4 фурни в благоевградките квартали „Грамада“ и Еленово“ вече хлопнаха кепенци, заради скъпия ток и скъпите суровини. Държавата абдикира от малките производители и фалитите се увеличават лавинообразно. Кризата започва. 

“ Печелим през стотинки, къртовски нощен труд с години и накрая ни сложиха примката на шията с този скъп ток“. Това заяви пред Struma. com собственик на фурна в кв. Еленово.

„Цените на брашното също се покачиха и след като се разплатим, просто не остава нищо. Работихме известно време без печалби, но сега започваме да трупаме и дългове, така че е безсмислено да се работи. Само изнурителен труд, а не можем сметките да си платим.

Преди месеци сме плащали ток три пъти по-малко от този, които трябва да платим за декември, януари“, допълва бизнесменът. Той затваря обекта си след повече от 20 години работа. Неговата съдба е споходила още много малки квартални пекарни, които се огънаха пред високите сметки за ток. Сметките за ток побъркаха и обикновените домакинства, които в зимния сезон дават по една заплата, за да платят електричеството си. 

Ако държавата не вземе спешни мерки, освен фалитите, ще последват и масови протести на глада. Напрежението ескалира, засега хората стоически понасят увеличението, но съвсем скоро обедняването и непосилните сметки ще изкарат хората на улицата. А народният гняв е неукротим и като вълна ще помете всички, довели ни до този финансов апокалипсис./ struma.com, сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *