Взривове разтърсиха окупирани от Русия селища в Украйна

ВОЙНАТА В УКРАЙНА СВЯТ

„Няколко взрива избухнаха днес в окупирани от Русия украински селища“, предаде киевската медия УНИАН.

Експлозии разтърсиха село Азовское, което се намира на територията на анексирания през 2014 г. черноморски полуостров Крим. Според представител на местната татарска община вследствие на обстрел се е запалил склад с боеприпаси на руските въоръжени сили. „Взривовете гърмяха в продължение на около час“, заяви Рифат Чубаров.

Поставеният от Москва ръководител на Крим Сергей Аксьонов потвърди информацията за инцидента. По думите му вследствие на взривовете са пострадали най-малко двама души. „Няма опасност за живота на ранените“, каза той.

Взривове имаше и в друг окупиран от силите на Русия град Мелитопол (в Югоизточна Украйна). Експлозиите повредиха радиотелевизионен предавател. „Сега окупаторите няма да могат да промиват мозъците на хората“, това каза кметът на завладения на 1 март тази година град Иван Фьодоров.

УНИАН съобщи, че тази нощ руски военни са обстреляли северния  град Харков и населени пунктове в Николаевска област (на черноморското крайбрежие). „Заради атаките загина най-малко един човек. Пострадалите са петима“, допълни медията./новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *