Депутатите гласуват доброволен финансов принос от 60 000 евро за Украйна

България ВОЙНАТА В УКРАЙНА ПОЛИТИКА

Депутатите гласуват доброволен финансов принос от 60 000 евро за Украйна.

Включването на България към Програмата на ОИСР за Украйна чрез предоставяне на доброволен финансов принос ще бъде допълнително потвърждение на твърдия ангажимент на страната ни към подпомагане възстановяването и икономическото развитие на Украйна. Финансирането на вноската на България в размер 60 000 евро се осигурява за сметка на утвърдените целеви текущи и капиталови трансфери за официална помощ за развитие и хуманитарна помощ по бюджета на Министерството на външните работи за 2023 г.

Народните представители ще проведат първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за закрила на детето, внесен от Тошко Йорданов и група народни представители, както и първо гласуване на Законопроект за изменение на Закона за филмовата индустрия, внесен от Радомир Чолаков.

Освен това те ще проведат и второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за защита на растенията, внесен от МС, както и второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за екстрадицията и Европейската заповед за арест, внесен от Министерски съвет.

/новини бг

1 thought on “Депутатите гласуват доброволен финансов принос от 60 000 евро за Украйна

  1. Ако намалят данък сгради,данък смет,такси за детски градини,университети, газ,бензин-излишното раздавайте на сульо-пульо!Нали едно бедствие нашите кооперации от 1960 ще паднат и се рушат-оставаме без запаси.Взимате заеми, за децата ни да ги изплащат!Безумни прависти-финансисти..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *