„Системата ни убива“ обявява утре решението си за участие в предсрочните парламентарни избори

България ПОЛИТИКА

Майките на деца с увреждания от гражданската инициатива „Системата ни убива“ ще обявят утре решение за участие в предсрочните парламентарни избори. Това ще стане утре пред палатковия им лагер в така наречения Триъгълник на властта – между сградите на правителството, Народното събрание и президентството.

С писмо, адресирано до лидера на БСП Корнелия Нинова, от Националната гражданска инициатива „Системата ни убива“, информират, че ще обявят решението си за участие в предстоящите избори с аргумента, „защото не искаме да виждаме повече гибелта на децата си!“.

Това ще стане на 15-и август – един от най-големите християнски празници Успение на Света Богородица или Голяма Богородица, когато почитаме покровителката на майчинството, брака и семейното огнище.

В писмото се посочва, че посланието от инициативата е в качеството им на обединени родители на деца и възрастни с увреждания, инициирали и участвали активно в разработването на Закона за личната помощ и организирали множество протести за неговото приемане и за реформи в социалната политика.

Майките на деца с увреждания протестират от близо десет години. Те бяха активни участници и в протестите през 2020-а година./бнр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *