Обвиниха в убийство 18-г. младеж, пребил с метална тръба възрастен мъж в Микрево

ТОП НОВИНИ

С постановление на наблюдаващия прокурор 18-годишен младеж с инициали О.О. е привлечен като обвиняем за убийството на 82-г. Иван Чорбаджийски в село Микрево, община Струмяни. Установено е, че той се вмъкнал около полунощ в петък в двора на къщата на пенсионера, която е на улица „Райна Княгиня“. С него бил и 13-годишен негов братовчед. Двамата са от местната ромска махала. Стари познайници са на полицията. е искали да ограбят стопанина, който по това време бил заспал. По-големият започнал да налага стария човек по главата с метална тръба, докато възрастният мъж издъхнал.

Целта била да отнеме парите му, но не ги намерил. Той и малолетният му авер напуснали местопрестъплението, но са засечени от видеокамери в района. Незабавно след постъпил сигнал е бил извършен оглед на местопроизшествието, претърсване и изземване на вещи и предмети, относими към случая, проведени са разпити на свидетели. 18-годишният е задържан за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Малолетният е под полицейска закрила до 48 часа.

Убитият е бил бръснар в селото, черепът му е бил разцепен, живеел сам в къщата си в селото. Трупът бе транспортиран за аутопсия от съдебен лекар в Благоевград.

Местните хора настояват за справедливи присъди, макар че единият извършител е малолетен. Следващата събота, 6 август, те ще организират протестно шествие от площада в Микрево до дома на убития Иван Чорбаджиюски. Жителите настояват да се вземат крути мерки срещу подобни прояви и да се гарантират здравето и живота им. В противен случай са готови да продължат с протестите.

„Време е компетентните институции да обърнат внимание на тези, които нарушават обществения ред и крадат безнаказано“, категорични са хора в Микрево./източник: ilindenpres

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *